Kimliğimi oluşturmamda etkili olan Galatasaray Lisesi’nin ardından Boğaziçi Üniversitesi’nde aldığım Sosyoloji eğitimi, “insana dokunarak, toplumu güçlendirme” hedefimi netleştirmemde etkili oldu. Baba tarafından Selanik, anne tarafından ise Kosova’lı bir ailenin çocuğu olarak, Rumeli camiasının en etkin STK’larıyla yürüttüğüm çalışmalar ve Cumhuriyet Halk Partisi Balkan Masası’nın kuruluşunun ardından gerçekleşen etkinliklerle deneyim kazandım.
Bu alanda edindiğim tecrübe ve bilgiyi, uzun yıllardır aralarında aktif olarak yer aldığım Rumeli camiasının desteğini de arkama alarak daha geniş ve dolayısıyla daha çok kişiye faydalı olabilecek şekilde kullanabilmek niyetiyle Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul 2. Bölge’den milletvekili adayı olmak için başvuruda bulundum.
Eğitim Hayatı
Galatasaray Lisesi
- 1982-1990
Sosyal Bilimler ve Edebiyat
Boğaziçi Üniversitesi
- 1990-1995
Sosyoloji ve Psikoloji Yan Dal
Akademi İstanbul
- 1995-1996
İşletme İletişimi
Deneyimler
Age Consulting (Kurucu Ortak)
- 2019-Devam Ediyor
Pazarlama, yeniden markalaşma, yeni ürün geliştirme ve firmaların yurtdışı faaliyetlerinin düzenlemesi alanlarında hizmet veren şirkette kurucu ortak.
Barsel İnşaat (Yönetici Ortak)
- 2008-2013
Gayrimenkul geliştirme ve inşaat alanında faaliyet gösteren şirkette yönetici ortak.
Future Kids (Web Tasarım Eğitmeni)
- 1997-2000
Çocuklara teknoloji eğitimi veren şirkette eğitmen.
HURRIYET.COM.TR (İnternet Gazetesi Kurucu Editör ve Teknik Sorumlusu)
- 1995-1997
Türkiye'de ilk kez ana akım basılı medyanın dijitale aktarılması sürecini teknik ve editoryal olarak yönetim ve uygulanması.
Görev ve Sorumluluklar
Galatasaray Spor Kulübü
- 1990-Devam Ediyor
Boğaziçi Üniversitesi Mezunları Derneği
- 1995-Devam Ediyor
Kosova Prizrenliler Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi
- 2002-2015
İşletme İletişimi
Köy Öğretmenleri ile Haberleşme ve Yardımlaşma Derneği Saymanı
- 2020-2023
İşletme İletişimi
Kosova Prizrenliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanlığı
- 2015-2023
İşletme İletişimi
Rumeli Türkleri Eğitim Vakfı Yüksek İstişare Kurulu Üyeliği
- 2021-Devam Ediyor
İşletme İletişimi
Yetenekler
Yabancı Diller: İngilizce, Fransızca
Bilgisayar: Microsoft Office Uygulamaları, CDS, SPSS
Sosyoloji, psikoloji ve eğitim alanlarında derinlemesine bilgi
İnsanlarla iletişim
Organizasyon
Çok yönlü düşünebilme becerisi
Kosova Prizrenliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği
Kosova Prizrenliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği, 1967 yılında, Türk tarihinde Rumeli Beylerbeyine bağlı bir Türk kasabası olan Prizren’den Anavatana göç etmiş ve göç edecek hemşehriler arasında tanışma, haberleşme, maddi ve manevi yardımlaşma ile dayanışmayı ve üyeleri arasında kültürel işbirliğini sağlamak amacı ile kurulmuştur. Kosova’nın bağımsızlığı’nı kazanmasının ardından, Dernek öncelikle Kosova’nın ve tüm Rumeli’nin Türkiye’deki etkinlik ve bilinirliğini arttırmak amacıyla etkinlikler yapmaya başlamıştır. Kosova dendiğinde akla ilk gelen STK olmuş ve hem Türkiye hem Kosova’da tüm devlet kurumları, siyasi partiler ve STK’lar tarafından tanınan ve görüşlerine değer verilen bir kurum haline gelmiştir.
Ülkemizde, Balkan Göçü ile ilgili yapılan ilk ve en etkili organizasyon olan “Bir Kofer Bir Sandık –Sirkeci” Gülen Türker’in başkanlığı sırasında binlerce kişinin katılımımın yanı sıra medyada da yer alarak milyonlara ulaşmıştır.
2021 yılında Kosova Türkleri Milli Bayramı olan 23 Nisan vesilesiyle hazırlanan video ile Türk toplumunun tüm ileri gelenlerine ulaşılmış ve yüzbinlere varan izlenme sağlanmıştır.
Ocak 2020 tarihinde, Düşler Akademisi ile işbirliği yapılarak Kosova’da dezavantajlı bireyler için bir merkez kurulmuştur.
Haziran 2015 tarihinde, Hisar Eğitim Vakfı işbirliği ile Balkanların ilk yaz okulu projesi hayat geçirilmiştir.
Mayıs 2017 tarihinde Savaş mağduru kadınlar, Kosova eski cumhurbaşkanı Sayın Atifete Jahjaga ve T.C. Priştine Büyükelçimiz Sayın Kıvılcım Kılıç’ın da içinde olduğu bir heyet İstanbul’da ağırlanmıştır.
2022 yılında “Balkanlar’ın Türkçe Hafızası” adlı birçok ödüllü filme destek olunmuştur.
Hem Rumeli hem Türkiye’deki tüm kuruluşlarla işbirliği yapılmış, milletvekilleri, bakanlar, cumhurbaşkanları ağırlanmış, davetlere katılınmış ve davet alınan tüm platformlarda Kosova ve Rumeli anlatılmıştır.
Yapılan çeşitli işbirlikleri ile yüzlerce hasta ve öğrenciye destek olunmuştur.
En son olarak “Rumeli Değerler Seti” araştırması ile bir sosyolog olarak içinde yaşadığı topluluğu daha iyi anlamak amacıyla bir çalışma yapmıştır.
Deprem felaketinin ardından bölgedeki STK’lar ile iletişime geçilmiş, destek sağlanmıştır. Şu sırada da “Kardeş köy” projesi üzerinde çalışmalar yapılmaktadır.
Köy Öğretmenleri ile Haberleşme ve Yardımlaşma Derneği Saymanı
Köy Öğretmenleri ile Haberleşme ve Yardımlaşma Derneği, 1962 yılında eğitime katkı amacıyla kurulmuş, kamu yararına çalışan bir dernektir.
Köy okullarına eğitim malzemesi sağlayan, fen, robotik, yabancı dil laboratuvarları, kütüphaneler kuran dernek ayrıca eğitim bursları da sağlamaktadır.
Afet bölgeleri öncelikli olmak üzere, Sinop, Siirt, Burdur, Tunceli, Şanlıurfa, Aydın ve daha onlarca ildeki okullara destek sağlanmaktadır.
Deprem felaketi sonrasında da 11 ilden gelen öğrencilere burs bulunması için yoğun çalışmalar sürdürülmektedir.